àngel pomerol

Apropiant-se d'un conjunt escultòric existent, ubicat al mig de la Rambla Nova de Tarragona i considerant que aquest conjunt té aspectes tècnics i estilístics suficients per ser considerat en qualsevol debat, crèdit o màster sobre intervencions en un espai urbà, en el qual es podria demostrar pedagògicament que la suma dels anàlisis de les parts augmenta negativament la visió del tot.

 

Per evitar provocar un debat iconoclasta en el que hi sortiríem tots perjudicats, ens apropiem del conjunt escultòric i proposem el seu soterrament, aprofitant al mateix temps l'existència d'un pàrking en el seu subsòl. El nou conjunt es podria veure parcialment en els tres nivells del pàrking, sobresortint la mà de l'enxaneta per damunt del sòl de la Rambla que travessaria un vidre reforçat per suportar el pes del vianant, el qual, a part de gaudir d'un punt de vista inèdit del castell, podria encaixar la mà de l'enxaneta, tancant així un cercle simbòlic (terra-cel-home).

 

Durant la nit, un raig de llum sortiria del subsòl indicant aquest nou espai buit. D'aquesta manera també s'aconseguiria connectar el passat paleocristià de Tarragona (catacumbes) amb l'actual i les seves circumstàncies (pàrkings públics) aconseguint de retruc materialitzar un logre artístic descrit fa uns anys, la creació d'una veritable obra d'art emergent.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

T·R·A·O·A ZONA ZERO