GPS. A "In situ" www.art-tarragona.org

 

El 2002 i creat per Assumpta Roses i Blai Mesa es va crear el primer portal digital a Tarragona, aquest portal (amb diferents seccions i ara malauradament desaparegut) es va inaugurar amb obres de diferents artistes «Ester Ferrando, Montserrat Cortadellas, Marcel Pey i Àngel Pomerol». Aquests projectes es podien veure «on line», al desaparèixer el portal també va desaparèixer l'aplicació. El projecte que vaig presentar es titulava GPS i era un recorregut turístic per la ciutat de Tarragona, així si en la web anaves clicant anaven apareixent els llocs on s'havien fet les fotografíes, completant el dibuix del recorregut; ara només puc aproximar-me al projecte amb la visualització en el format pàgines.

G.P.S / TGN

 

Aquest darrer estiu vaig quedar amb un amic, en George Paul Steiner per passar un dia visitant Tarragona, però quan ell va arribar jo patia una inoportuna indisposició i no el vaig poder acompanyar, de manera que va decidir fer el recorregut tot sol.

Setmanes més tard vaig rebre les imatges que aquell dia en GPS va robar a la ciutat, així com el dibuix de l’itinerari recorregut, prologades pel següent comentari «la posició del subjecte productor de sentit, avui en dia, és impossible de mantenir i no queda més remei que reivindicar les estratègies fatals que accepten el plaer (o la perversió) de la seducció muda de l’objecte, l’espai i el temps recorregut (la història), la ironia i la fatalitat.

Després de mirar les imatges i quedar captivat per alguna d’elles, he intentat situar-les davant del text que les prologa, amb l’afany d’entreveure algun dels possibles significats d’aquesta «diguem-ne» sentència, però el meu desplaçament discursiu s’ha aturat en la figura del meu amic colpit pel desencant de la seva particular deriva, que l’ha dut a fer recorreguts alternatius sense cap transcendència.

És per això mateix que jo què estic patint un lleuger desencant em sento proper a la recerca del meu amic i m’he apropiat del seu punt de vista per aproximar-me a la ciutat on visc (a través de la fugaç visita d’en G.P.S).

Els meus intents d’aproximació a un territori han confirmat sovint la seva impenetrabilitat, aspecte que es fa visible en la manca de singularitat de la major part de les imatges reflectides en l’itinerari, ja que poden pertànyer a qualsevol ciutat, excepte unes quantes, les que situen a TGN amb ella mateixa, les altres poden ser de qualsevol ciutat, de la ciutat que en G.P.S ha psico-urbanitzat  i de la que potser també ell vol fugir.

Aquestes imatges parcials, fragmentàries i estetitzadores pertanyen a aquest procés urbanitzador que el reivindica auto afirmant-se dibuixant itineraris per la/les cartografies de la/les ciutats.

Per poder trobar les imatges , aneu clicant damunt dels punts que progressivament  van apareixent en el plànol de la ciutat.

2gps2 copia
2gps2 copia

press to zoom

press to zoom

press to zoom
2gps2 copia
2gps2 copia

press to zoom
1/37

àngel pomerol

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

G.P.S.