T·R·A·O·A ENTRE AIGÜES

 

Seguint una tradició propera o llunyana (tant se val) d'un temps en què el mar unia les ciutats, aquestes anunciaven al viatger el seu límit amb portals tridimensionals, que de retruc han actuat com a referents mediàtics universals, en els quals s'han emmirallat les ciutats. El Colós de Rodes, el Far d'Alexandria i més recentment l'Estàtua de la Llibertat de N.Y., la Sireneta de Copenaguen, l'Òpera House de Sydney, el Guggenheim de Bilbao, entre d'altres.

 

T·R·A·O·A proposa com a referent marítim una recreació del personatge de Maginet, que fou creat virtualment a través de les ones radiofòniques al 1934, i materialitzat més tard en bronze a escala humana en un parc de Tarragona.

 

Creiem que aquest personatge reuneix estètica i simbòlicament algun dels aspectes que defineixen "el zeigeist" tarragoní, es a dir, l'esperit de la època d'aquests anys.

 

Aquesta nova icona que es proposa s'alçaria uns 40 metres per damunt del mar i estaria situada al tram final de l'escollera i disposaria al seu interior d'un ascensor que permetria  l'accés a una sala-mirador situada a l'alçada del cap, des d'on es podria contemplar i psico-geografiar  Tarragona i el seu entorn.

 

Per aconseguir l'interès i participació ciutadans (interactivitat) es proposarà un referèndum per decidir la orientació definitiva de l'escultura, escollint una d'entre les quatre proposades coincidents amb els quatre punts cardinals i que tenen com a centre d'interès (panoràmicament): la indústria petroquímica, el Port Aventura, el mar i Tarragona.

àngel pomerol

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2