àngel pomerol

àngel pomerol

Homenatge a Scardanelli I, II i III són els noms amb que es titulen tres intervencions realitzades en tanques publicitàries situades en diferents llocs de Tarragona. 

Scardanelli és el nom amb que Hölderlin va signar els poemes que va escriure a partir de 1806, any en que després d'un atac de bogeria furiosa, va ser reclòs a les golfes de la casa del fuster Zimmer, d'on no va sortir fins la seva mort, l'any 1843.

Poc abans de 1806, Hölderlin havia escrit els poemes més bells de la lírica alemanya i (per alguns) el conjunt poètic més grandiós de tota la història de la poesia. Els "poemes de la bogeria"2 són torbadors, amb la redundància d'un rellotge, la seva ment buida va degotar versos reincidents: La primavera, Visió, La primavera, Ll'ésser de l'ànima, La primavera, Sí de lluny, L'estiu, La tardor... Aquests i altres semblants són els títols dels poemes. En els trenta-set anys de reclusió, Hölderlin semblava no adonar-se de res més que del cercle climàtic, l'inici, el retorn de cada estació, com si s'hagués diluït en l'anell del temps.

Aquestes intervencions van ser realitzades dintre del projecte T.R.A.O.A, una ciutat que creixeria virtualment i que malauradament va durar poc temps.

El projecte es va presentar a l’Antic Ajuntament de Tarragona i a Les Hacs, Espai d’Art Contemporani de Vic al 2004.

A partir de la proliferació de tautologies, refranys i frases fetes que inunden tots els mitjans, així com la parla de la gent que manifesta moltes vegades una buidor de continguts, hem creat unes redundàncies visuals, utilitzant una estètica publicitària, adient al suport en el qual són exposades.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/12

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

SCARDANELLI II

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

SCARDANELLI I

SCARDANELLI III

HOMENATGE A SCARDANELLI I, II i III

Ubicació de les tanques publicitàries  a la ciutat de Tarragona.